Fyzická inventúra psov

Obvodná poľovnícka komora Trenčín v spolupráci s Okresným úradom Trenčín, Pozemkovým a lesným odborom, vykonala dňa 27.04.2024 fyzickú inventúru psov.

Od rána do areálu PH Konzulta (sídlo OPK Trenčín) prichádzali majitelia poľovne upotrebiteľných psov, ktorí sú registrovaní u užívateľov poľovných revírov. Inventúra prebiehala pod dohľadom p. Jaroslavy Gorelčíkovej, p. Eriky Janíkovej a Ing. Stanislava Patku ako zástupcu Okresného úradu Trenčín. Každému psíkovi bol skontrolovaný čip, výsledky skúšok zapísané v preukaze pôvodu a následne bol výsledok porovnaný s prehľadom poľovných a poľovne upotrebiteľných psov, ktorý predložil užívateľ poľovného revíru do kancelárie OPK Trenčín a OÚ Trenčín.

Na základe fyzickej inventúry sa vyhodnotí stav a počet poľovných psov v jednotlivých revíroch a tiež či majú užívatelia potrebný počet psov s potrebnými skúškami tak ako to uvádza vyhláška č. 344/2000 Z. z., príloha č. 35b.

Už teraz však môžeme skonštatovať, že veľa psíkov je v dôchodcovskom veku a je potrebné zaobstarať si a predviesť na skúškach nových psích spoločníkov.

Tiež by sme chceli poďakovať kandidátom z kurzu poľovníctva, ktorí nám celý deň pomáhali.

Foto: Erika Janíková